27 maj 2013

Vi är förmånstagare till Postkodlotteriet

DELA DENNA SIDA

Vi är förmånstagare till Postkodlotteriet och mottog 2014 ett bidrag om 29 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada och tacksamma över att vara en av förmånstagarna till Postkodlotteriet. För många människor innebär våra insatser skillnaden mellan liv och död och bidraget från Postkodlotteriet gör att vi kan utföra ett mer omfattande arbete och därmed hjälpa fler, säger Johan Mast, generalsekreterare för Läkare Utan Gränser i Sverige.
Genom att prenumerera på en lott i Postkodlotteriet stödjer du bland annat Läkare Utan Gränsers arbete.

– Läkare Utan Gränser kan med sin politiska obundenhet, sitt medicinska fokus och sin flexibla organisation snabbt finnas på plats och rädda liv, ibland som den enda organisationen på plats. Deras insatser är ofta en förutsättning för att en civil uppbyggnad ska kunna påbörjas, säger Niclas Kjellström-Matseke vd för Svenska Postkodlotteriet.
Lotteriet stödjer 49 organisationer som arbetar för en bättre värld och delade vid den senaste utdelningen, i februari 2014, ut 1.1 miljarder kronor till dessa organisationer. Läkare Utan Gränser har sedan 2007 fått mer än 160 miljoner kronor från Postkodlotteriet. 

Här kan du läsa mer om Postkodlotteriet
Här kan du läsa om hur
pengarna används.

 

 

Läkare Utan Gränsers generalsekreterare Johan Mast
tar emot checken på 29 miljoner kronor. 

Bild: Svenska Postkodlotteriet.

Svenska PostkodLotteriet är Sveriges största lotteri, med över en miljon kunder. Svenska PostkodLotteriet grundades 2005 och visionen är att bidra till en bättre värld för människor, djur och miljö. Hela överskottet doneras till ideella ändamål, via de 49 organisationer som Svenska PostkodLotteriet stödjer. Sedan starten i Sverige har lotteriet delat ut 4,9 miljarder kronor till ideella sektorn och över 6 miljarder i vinster till lottköparna. Tillsammans med systerlotterierna i Holland och Storbritannien är lotteriet världens näst största privata givare till välgörande ändamål. 2013 omsatte Svenska PostkodLotteriet 3,5 miljarder kronor.

Senast uppdaterad: 04 mar 2014