Gåva 14 feb 2012

29 miljoner till våra insatser

DELA DENNA SIDA

Igår blev det klart att vi får 29 miljoner kronor från Svenska postkodlotteriet. Det är pengar som kommer göra stor nytta i våra livräddande insatser runtom i världen.

Sedan 2007 har Svenska postkodlotteriet stöttat Läkare Utan Gränser med pengar som vi kunnat använda i projekt i bland annat Kongo-Kinshasa och Sydsudan. I Kongo-Kinshasa har pengarna från Postkodlotteriet gått till exempelvis akutvård, sjukhusvård samt hiv/aids- och tuberkulosvård både för internflyktingar och bofasta i landet.
 
Skilnad mellan liv och död
När den årliga utdelningen ägde rum igår blev det klart att vi får 29 miljoner kronor som kommer att gå till några av våra livräddande medicinska insatser.
– Vi är mycket glada och tacksamma över att vara en av förmånstagarna till Postkodlotteriet. För många människor innebär våra insatser skillnaden mellan liv och död och bidraget från Postkodlotteriet gör att vi kan utföra ett mer omfattande arbete och därmed hjälpa fler, säger Johan Mast, generalsekreterare för Läkare Utan Gränser i Sverige.
 
Över 100 miljoner
Svenska Postkodlotteriet stödjer 40 organisationer som arbetar för en bättre värld och delade vid gårdagens utdelning ut 949 miljoner kronor till dessa organisationer. Läkare Utan Gränser har sedan 2007 fått nästan 102 miljoner kronor.
– Vi är stolta över att kunna bidra till det viktiga arbete som Läkare Utan Gränser gör. Genom våra förmånstagares arbete tar vi ett steg närmare vår vision om en bättre värld, säger Stina Götbrink, välgörenhetschef på Postkodlotteriet.

Läs mer
Kenya
16 apr 2015
Hundratusentals människors liv är i fara om kenyanska myndigheter stänger flyktinglägret Dadaab i nordöstra Kenya.
10 jul 2014
Varje månad behandlar vi 200 nya patienter som utsatts för sexuellt våld i Mathareslummen, öster om Nairobi, Kenyas huvudstad. Ett unikt program har startats för att för att behandla skadorna.
27 maj 2014
Ndhiwa i västra Kenya har ett av världens högsta antal hivpositiva. Vi inleder nu ett samarbete med lokala myndigheter för att stoppa epidemin.
11 mar 2014
Säkerhetsläget i världens största flyktingläger blir allt sämre, många av flyktingarna saknar ett ordentligt boende, 175 nya barn behandlas varje månad mot undernäring, visar vår rapport.
11 mar 2014
Dadaab i Kenya är världens största flyktingläger. Vår rapport En osäker morgondag baseras på 1 009 intervjuer som är gjorda med flyktingar som besökt något av våra vårdinrättningar i lägret.
18 jul 2013
Våra två medarbetare Mone och Blanca, som kidnappades i Dadaab i oktober 2011, är nu fria. Vi mottar beskedet med enorm lättnad och glädje!

Sidor