Engagera dig

Intensivt arbete för att behandla en patient med kolera på Haiti

Här arbetar vi

Att arbeta för oss är en utmaning. Fältarbetet ger dig möjlighet att hjälpa människor på ett konkret sätt. Du gör en oerhört viktig insats som är utvecklande både personligt och professionellt, samtidigt som du får en erfarenhet för livet.

DELA DENNA SIDA

Varje år reser drygt 2 500 internationella fältarbetare ut för att tillsammans med cirka 25 000 lokalt anställda hjälpa befolkningar i nöd över 70 länder. Omkring 120 av dem skickas från Sverige. Om du uppfyller våra krav kan du bli en av dem!

Kan du bli fältarbetare?

Vi är en medicinsk hjälporganisation och rekryterar främst medicinsk personal såsom läkare, sjuksköterskor och barnmorskor. Men vi behöver även andra yrkesgrupper för att fältarbetet ska fungera, exempelvis ekonomer, personaladministratörer och logistiker. För alla de yrkesgrupper vi rekryterar krävs utbildning och/eller yrkeserfarenhet med minst 2 år inom ditt yrkesområde.

Läs mer om våra yrkesgrupper här!

Har du inte rätt bakgrund för att bli fältarbetare?

Det finns många andra viktiga saker du kan göra för att engagera dig.
 

Om du har mycket tid kan du:

Om du har lite mindre tid kan du:

Senast uppdaterad: 28 sep 2014

Flera yrkesgrupper

Som medicinsk hjälporganisation rekryterar vi främst läkare, sjuksköterskor och barnmorskor. Men vi behöver även andra yrkesgrupper för att fältarbetet ska fungera, till exempel ekonomer, personaladministratörer och logistiker.

Berättelser från fält

Just nu, när du läser detta, sätter någon av våra fältarbetare ett dropp på ett undernärt barn, en annan funderar över var latrinerna ska stå i ett flyktingläger och en tredje lägger om en skottskada samtidigt som han lyssnar på en förtvivlad mans berättelse om hur hans by attackerades.Här kan du läsa våra fältarbetares egna berättelser i form av bloggar, brev och videodagböcker.

Jobb i Sverige

Har du inte rätt bakgrund för att jobba för oss i fält men vill ändå jobba för oss? På kontoret i Sverige arbetar vi främst med insamling, kommunikation och rekrytering. Då och då uppstår det lediga tjänster, framför allt inom vår Face-2-face-verksamhet där vi rekryterar nya månadsgivare.