19 mar 2013

Akutfonden

DELA DENNA SIDA

När flera katastrofer inträffar samtidigt kan det vara svårt för våra givare att veta hur man bäst hjälper. Samtidigt som vårt livräddande arbete fortsätter i eboladrabbade Västafrika, pågår flera andra humanitära kriser i det tysta.

Vår personal rapporterar om extrema grymheter i Irak och Syrien. Detta medan befolkningen i Gaza,  Centralafrikanska republiken och Sydsudan lider fortsatt brist på sjukvård.  Att kriserna inträffar samtidigt har skapat ett dramatiskt ökat behov av hjälp från våra givare.

Genom att stödja vår akutfond* ser du till att vi kan finnas på plats i alla dessa kriser för att bistå dem som behöver oss nu.

 

Ge en gåva till akutfonden

Bli månadsgivare

 

180 kronor kan t ex räcka  till en tredagars malariabehandling till 26 personer.

440 kronor kan t ex  räcka till en fullständig skyddsutrustning vid behandling av ebolapatienter.

900 kronor kan t ex  räcka till  utrustning för att förlösa tio barn på ett säkert sätt.

6 300 kronor kan t ex räcka till ett medicinskt akut-kit som innehåller allt nödvändigt material för att förse 1 000 människor i tre månader med sjukvård.

 

Tack för ditt stöd, tillsammans räddar vi fler liv.

 

 

 

Andra sätt att skänka pengar till akutfonden:

Sätt in ett bidrag på PG 900603-2 eller BG 900-6032. Märk  talongen "Akutfonden" . 

SMS:a din gåva till nummer 72970**. I meddelande fältet skriver du AKUTHJÄLP 100 för  att skänka 100 kronor och AKUTHJÄLP 200 om du vill skänka 200 kronor. Observera att det inte går att välja ytterligare belopp i SMS:et.

 

 *Skänker du en gåva till Akutfonden går gåvan i första hand till de stora kriser som nämns ovan och i andra hand till andra akuta kriser.

 **Läs mer om hur det fungerar att skicka sms-gåvor här.

 

Frågor och svar om akutfonden hittar du här

 

Senast uppdaterad: 03 nov 2014
21 nov 2014
En spansk fältarbetare från Mali till Spanien. Detta är en försiktighetsåtgärd eftersom medarbetaren kan ha exponerats för ebolaviruset.
20 nov 2014
Den 11 november upptäcktes ett nytt fall av ebola i Mali. Vi utökar nu vår verksamhet i området för att förhindra att sjukdomen sprids vidare.
18 nov 2014
Vi lämnar över ett ebolacenter till lokala myndigheter i Kongo-Kinshasa. Efter tre månaders insatser har 65 personer behandlats.
13 nov 2014
Läkare Utan Gränser ska möjliggöra kliniska tester av tidigare oprövade läkemedel mot ebola i tre av sina behandlingscenter i Västafrika.
10 nov 2014
Ebolaepidemin långt ifrån förbi, och områden med drabbade fortsätter att dyka upp. För att inte riskera bakslag i kampen mot utbrottet uppmanar vi alla aktörer att snabbt anpassa sina hjälpinsatser.
10 nov 2014
I skuggan av ebolakrisen i Västafrika pågår många andra allvarliga humanitära kriser. Omärkta pengar räddar liv bortom ebola, och hjälper oss att göra skillnad världen över.

Sidor