19 mar 2013

Akutfonden

DELA DENNA SIDA

När flera katastrofer inträffar samtidigt kan det vara svårt för våra givare att veta hur man bäst hjälper. Samtidigt som vårt livräddande arbete fortsätter i eboladrabbade Västafrika, pågår flera andra humanitära kriser i det tysta.

Vår personal rapporterar om extrema grymheter i Irak och Syrien. Detta medan befolkningen i Gaza,  Centralafrikanska republiken och Sydsudan lider fortsatt brist på sjukvård.  Att kriserna inträffar samtidigt har skapat ett dramatiskt ökat behov av hjälp från våra givare.

Genom att stödja vår akutfond* ser du till att vi kan finnas på plats i alla dessa kriser för att bistå dem som behöver oss nu.

 

Ge en gåva till akutfonden

Bli månadsgivare

 

180 kronor kan t ex räcka  till en tredagars malariabehandling till 26 personer.

440 kronor kan t ex  räcka till en fullständig skyddsutrustning vid behandling av ebolapatienter.

900 kronor kan t ex  räcka till  utrustning för att förlösa tio barn på ett säkert sätt.

6 300 kronor kan t ex räcka till ett medicinskt akut-kit som innehåller allt nödvändigt material för att förse 1 000 människor i tre månader med sjukvård.

 

Tack för ditt stöd, tillsammans räddar vi fler liv.

 

 

 

Andra sätt att skänka pengar till akutfonden:

Sätt in ett bidrag på PG 900603-2 eller BG 900-6032. Märk  talongen "Akutfonden" . 

SMS:a din gåva till nummer 72970**. I meddelande fältet skriver du AKUTHJÄLP 100 för  att skänka 100 kronor och AKUTHJÄLP 200 om du vill skänka 200 kronor. Observera att det inte går att välja ytterligare belopp i SMS:et.

 

 *Skänker du en gåva till Akutfonden går gåvan i första hand till de stora kriser som nämns ovan och i andra hand till andra akuta kriser.

 **Läs mer om hur det fungerar att skicka sms-gåvor här.

 

Frågor och svar om akutfonden hittar du här

 

Senast uppdaterad: 03 nov 2014
16 jan 2015
På bara ett års tid har vi sett en fördubbling av fallen av den dödliga parasitsjukdomen kala azar i landet.
13 jan 2015
Både i Guinea och i Liberia, som är hårt drabbade av ebola, testas nu nya läkemedel mot sjukdomen.
05 jan 2015
Den 17 december påbörjades kliniska prövningar i Guinea av vad som kan bli en möjlig ebolabehandling. Men än så länge är inte slutet av epidemin i sikte.
23 dec 2014
Barnmorskan Maria von Zweigbergk har arbetat i Sydsudan i sex månader och är en av få fältarbetare som har relativt små barn. Maria förklarar hur hon kunde lösa livspusslet och åka iväg till Doro.
12 dec 2014
Det är inte bara sjukvårdspersonal som gör skillnad. Bakom den medicinska personalen, arbetar även hygienistpersonalen med att bekämpa ebola. Med klorlösning som vapen går de i frontlinjen mot ebola.
05 dec 2014
Människor i Sydsudan, världens till dags dato yngsta nation, plågas svårt av våld, undernäring och epidemier. Mödradödligheten är bland de högsta i världen, undernäringen i vissa områden är extrem.

Sidor