Nyhet 23 jan 2015
Under ett flygangrepp den 20 januari bombades ett av våra sjukhus i Sudan avsiktligt. Vi har nu tvingats avbryta aktiviteterna. De som drabbas är civilbefolkningen som inte får tillgång till livräddande vård.

Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Vi bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.

kr
Nyhet 15 jan 2015
Ett stort antal människor tros ha dödats i en attack mot civilbefolkningen i en stad i nordöstra Nigeria, utförd av den militanta islamistiska rörelsen Boko Haram. Attacken uppges vara den värsta som utförts av Boko Haram på fem år. Vi finns på plats i en närliggande stad där vi bistår överlevare på flykt.
Rapport 20 jan 2015
Vaccin får inte vara en lyxprodukt! Det är 68 gånger dyrare att vaccinera ett barn i fattiga länder idag, jämfört med år 2001. Idag släpper vi rapporten The Right Shot där vi bland annat kartlagt läkemedelsbolagens alltför höga priser på pneumokockvaccin som skyddar mot lunginflammation.
Nyhet 20 jan 2015
Malawi har återigen drabbats av omfattande översvämningar och upp till 20 000 människor är nu fast i landets södra spets utan tillgång till mat och sjukvård. För att hjälpa den utsatta befolkningen har vi satt upp tält, delat ut myggnät och kit för vattenrening. Vi har även byggt latriner för att förhindra utbrott av vattenburna sjukdomar.