Nyhet 22 maj 2015
I våra projekt runt om i världen ser vi hur den ökade antibiotikaresistensen är ett stort problem. Vi välkomnar därför den globala handlingsplan som WHO har lagt fram och som diskuterades på deras generalförsamling i veckan. Men för att planen ska kunna genomföras krävs det att WHO och dess medlemsländer tillsätter tillräckliga resurser och samarbetar för att hitta en lösning.

Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Vi bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.

kr
Nyhet 21 maj 2015
Våra team har vårdat 127 kvinnor i Shabunda regionen i östra Kongo-Kinshasa som våldtagits av beväpnad milis under en attack mot staden Kikamba.
Vittnesmål 19 maj 2015
Läkaren Jessica Svefors arbetar med vår insats för att bromsa utbrottet av hjärnhinneinflammation i Nigers huvudstad Niamey. Hon var med och startade vårt behandlingscentrum som gick från 35 bäddar till 350 på bara tre veckor.
Nyhet 20 maj 2015
Våra team var på plats i Nepal kort efter den första jordbävningen den 25 april. Därför kunde de nästan omedelbart bistå de drabbade efter den andra jordbävningen den 12 maj. Vi arbetar framför allt i de avlägsna bergsbyar som drabbats allra värst.