Liv kan räddas!

 

En förutsättning för att vi snabbt kan komma igång och arbeta på platser som Nepal, Jemen och i Medelhavet är regelbundna gåvor.

Genom att bli månadsgivare nu gör du det möjligt för oss att vara på plats där vi behövs bäst - idag och vid nästa katastrof. Tillsammans kan vi rädda liv

BLI MÅNADSGIVARE NU!

Nyhet 26 apr 2015
Just nu är åtta team på väg till jordbävningsdrabbade Nepal. I ett av team ingår Katrin Kisswani, ordförande i svenska Läkare Utan Gränser och sjuksköterska; – Jag ingår i ett team på åtta personer som består av medicinsk personal, logistiker och vatten- och sanitetsexperter. Vår uppgift är att så fort som möjligt få igång det livräddande arbetet.

Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Vi bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.

kr
Nyhet 22 apr 2015
Trots att striderna upphört i den Ukrainska staden Debaltseve är de medicinska behoven i området stora. Därför ökar vi nu vårt medicinska arbete på båda sidor om frontlinjen. Natali Roberts berättar om en stad där mycket blivit förstört och där det råder brist på det allra nödvändigaste som vatten och mat.
Nyhet 19 apr 2015
EU-länderna måste så fort som möjligt få igång omfattande sök- och räddningsinsatser i Medelhavet, uppmanar Läkare Utan Gränser efter den senaste tragedin som befaras ha krävt sjuhundra dödsoffer. – En massgrav håller på att uppstå i Medelhavet och orsaken är den europeiska politiken, säger Loris De Filippi ordförande för Läkare Utan Gränser i Italien.
Nyhet 23 apr 2015
Nya strider har brutit ut i staden Malakal i Sydsudan vilket har lett till att ytterligare 900 människor har sökt skydd i ett område i staden kallat PoC (Protection of Civilians). På grund av den spända situationen i området förbereder sig våra team på att det kan komma ett stort antal skadade i behov av vård.