Nyhet 30 jul 2015
Samtidigt som charterflyg med turister landar på den grekiska ön Kos anländer varje dag flera hundra människor med flyktingbåtar. De nyanlända skickas av myndigheterna till ett nedlagt hotell utan el och avlopp. På hotellet finns just nu 500 personer, övriga tvingas tillbringa nätterna utomhus. Ingenjören Mikael Mangold är på plats och blir ledsen och arg över allt lidande som han ser.

Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där vi behövs mest. Vi bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet.

kr
Nyhet 22 jul 2015
I rapporten “HIV/TB counselling: who is doing the job?” har vi dokumenterat hur bristen på både finansiellt och politiskt stöd för hiv/tuberkulos-rådgivare är ett stort hinder på vägen mot att nå UNAIDS 90/90/90-mål.
Nyhet 24 jul 2015
Ökade strider i delstaten Upper Nile i Sydsudan har lett till växande humanitära behov men striderna gör det svårt att nå ut med hjälpinsatser till de hårdast drabbade områdena. Vi uppmanar nu alla parter i konflikten att tillåta obegränsad tillgång till Malakal och omgivande områden.
Nyhet 15 jul 2015
Den väpnade konflikten som spritt sig från Nigeria till södra Niger gör livet svårt för människorna i Diffa-regionen. De som flyr våldet har varken tillgång till sjukvård eller rent vatten. Bara i juni behandlade våra team 2 500 människor.