Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 1812 träffar

  Nyheter från fältet

  Att hålla flickan vid liv

  "En eftermiddag bärs en liten flicka på 1,8 kilo in på kliniken. Hon är en vecka gammal. Kvinnorna som kommer med barnet berättar att modern dött under hemförlossningen."
  - Läkaren Marie Inhammar i Sydsudan.

  Nyheter från fältet

  En nödsituation 10 000 meter upp i luften

  ”Jag hade inte ens kommit fram till Afghanistan när jag väcktes mitt i natten.
  - Doktorn, du behövs på övervåningen. Kom, snälla."
  - Gynekologen Heather Gottlieb.

  Nyheter från fältet

  Uppblossat våld tvingar tusentals på flykt

  Sedan slutet av förra året har våldsamma strider blossat upp i Paoua-regionen, Centralafrikanska republiken. Omkring 30 000 människor har sökt skydd i staden Paoua och vittnar om nedbrända byar och attacker. 

  Nyheter från fältet

  Difteri i Bangladesh

  "En dag tog vi emot en ung pojke med svullen nacken, feber, ont i halsen och ett tjockt, grått slem som täckte halsen. Detta var det första fallet av difteri jag någonsin sett; det var ett skolboksexempel."
  - Läkaren Nina Goldman i Bangladesh.

  Nyheter från fältet

  Det humanitära året – bortom rubrikerna

  DEBATT | Under 2017 riktades mediernas strålkastarljus mot flera av världens mest akuta humanitära kriser. Men stunden i rampljuset är ofta kort. Dessutom är det ofta bara en eller ett par dimensioner av en kris som når fram till rubrikerna. 

  Nyheter från fältet

  Rapport: Ett liv i limbo

  En ny rapport visar att asylsökandes ovissa livssituation i Sverige påverkar deras psykiska hälsa negativt. Vi efterlyser fler insatser för att förbättra det psykosociala stödet till asylsökande.

  Nyheter från fältet

  När insulinet tar slut tar livet slut

  "För sjunde dagen i rad tvingas vi informera patienterna med diabetes som kommer för att hämta sitt insulin att det tyvärr inte kommit någon leverans än. Just nu är det krisläge för det finns inget insulin alls". Svenska läkaren Marie arbetar i Sydsudan.

  Rapporter och forskning

  Ett liv i limbo

  2018

  Denna rapport presenterar slutsatser från Läkare Utan Gränsers projekt för att förbättra asylsökandes psykiska hälsa i Sverige. Deras ovissa situation i Sverige bidrar till psykisk ohälsa, och det finns många hinder för asylsökande att få tillgång till rätt stöd.

  Nyheter från fältet

  Ukraina: Vård till invånare vid frontlinjen

  Varken vård eller viktiga mediciner finns att tillgå i byn Opytne i östra Ukraina. För att hantera situationen har vi startat en mobil klinik som tillhandahåller sjukvård och psykologsamtal till byborna. 

  Nyheter från fältet

  10 personer som är minst lika intressanta som Trump

  Donald Trump var den mest omnämnda personen i svensk nyhetsmedia under 2017. Här har vi samlat tio personer som vi tycker borde fått lite mer utrymme i nyhetsrapporteringen under förra året.

Page 1 of 182