Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 1925 träffar

  Nyheter från fältet

  Frågor och svar om vårt arbete på Medelhavet

  Varför har vi sök- och räddningsfartyg på Medelhavet? Samarbetar vi med smugglare, och vilka lagar finns egentligen till havs? Här svarar vi på några frågor om arbetet på Medelhavet. 

  Nyheter från fältet

  Europeiska regeringar måste sätta människors liv före politik

  Europeiska regeringar har under den gångna veckan valt att sätta människors liv i fara för att vinna politiska poäng. Vi fortsätter att uttrycka vårt fördömande mot Italien som valde att stänga sina hamnar för de 630 människor som befann sig ombord på fartyget Aquarius.

  Nyheter från fältet

  De sista patienterna

  "Mulume som är två år gammal andas snabbt och ytligt. Han har haft hög feber sedan igår kväll och har inte orkat äta eller dricka något."
  - Läkaren Ida Moberg, Kongo-Kinshasa.

  Nyheter från fältet

  Över 600 räddade på Medelhavet måste landsättas omedelbart

  Vi uppmanar EU-länderna att se till att de 629 människor som räddats på Medelhavet under helgen kan föras till närmaste trygga hamn. De är nu ombord på räddningsfartyget Aquarius som drivs av organisationen SOS Mediterranée i samarbete med Läkare Utan Gränser. 

  Nyheter från fältet

  "Människor börjar bli desperata"

  "Människor ombord på Aquarius frågar oss varför vi inte rör oss, vad som händer. En man hotade med att hoppa överbord."
  - Aloys Vimard, projektkoordinator på fartyget Aquarius.

  Nyheter från fältet

  Ny generalsekreterare för Läkare Utan Gränser i Sverige

  I juni tillträder Oliver Schulz som Läkare Utan Gränsers nya generalsekreterare i Sverige efter tre år som landansvarig för vårt arbete i Etiopien. Han efterträder Mari Mörth som varit generalsekreterare sedan 2015.

  Nyheter från fältet

  Hur lilla Joy fann en ny familj

  Små mirakel kan hända på de mest osannolika platser. Det här är berättelsen om en liten flicka som hittades övergiven på ett sopberg. Och om en kvinnas stora kärlek till barnet.

  Nyheter från fältet

  Att behandla thalassemi i Syrien

  Efter sju års krig i Syrien har patienter med kroniska sjukdomar inte fått den behandling eller de mediciner som de behöver. På Tal Abyad-sjukhuset i nordöstra Syrien behandlar vi barn med den ovanliga sjukdomen thalassemi.

  Nyheter från fältet

  Stöd åt utsatta rohingya-kvinnor i Bangladesh

  I de provisoriska bosättningarna i Bangladesh föder många rohingya-kvinnor barn i sina tält. En långt ifrån ideal situation om något går fel. På vår nya mödravårdsavdelning ger vi kvinnor möjlighet att föda barn i lugn och ro.

  Nyheter från fältet

  Sydsudan: Gruppvåldtäkter och massmord

  Befolkningen i provinserna Leer och Mayendit i Sydsudan har utsatts för extremt våld sedan slutet av april. Byar har plundrats och bränts ner, matförråd har länsats och sjukvårdsinrättningar har attackerats. 

Page 1 of 193