Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 1890 träffar

  Nyheter från fältet

  Kampen mot malaria i Guinea

  Malaria är en av de fem främsta orsakerna i världen till att barn under fem år dör. Trots att malaria är en sjukdom som kan undvikas och dessutom botas.

  Nyheter från fältet

  Förödande flygattack mot bröllop i Jemen

  Vi har tagit emot 63 patienter som skadades när en bröllopsfest attackerades i en flygräd i söndags. Attacker mot civila är ett brott mot internationell humanitär rätt. 

  Nyheter från fältet

  Tre frågor om Jemen

  Efter de senaste tre årens intensiva krig befinner sig Jemen i djup kris och en stor del av befolkningen är beroende av humanitär hjälp. Men att nå ut med hjälpen är minst sagt en utmaning.

  Nyheter från fältet

  Ovanligt svåra skottskador i Gaza

  Sedan 1 april har våra team i Gaza gett postoperativ vård till över 500 människor som skottskadats under palestinska massprotester vid gränsen till Israel. Patienterna har ovanligt svåra skador som är extremt komplexa att behandla.

  Nyheter från fältet

  Flyktingars dagliga kamp i Uganda

  De som attackerade byn var maskerade och använde yxor, machetes och skjutvapen för att döda civila. Sedan mitten av december förra året har 57 000 människor flytt från östra Kongo-Kinshasa till Uganda.

  Publikation

  Manual för psykosocialt stöd till asylsökande

  Den här manualen ger en praktisk översikt av Läkare Utan Gränsers interventionsmodell för psykosocialt stöd, som implementerades i ett projekt för asylsökande i Sverige mellan augusti 2016 och augusti 2017. 

  Nyheter från fältet

  Ormbiten

  "Flickan blev ormbiten för en månad sedan och familjen kommer nu med henne till sjukhuset. De har rest i fyra dagar för att komma hit."
  - Alexander Nyman, läkare i Sydsudan.

  Nyheter från fältet

  Ett sjukvårdssystem i ruiner

  "Idag hade vi en patient på vår klinik för kroniska sjukdomar, som behövde mer vård än vad vi kunde erbjuda. Så jag ringde ambulansen, de svarade inte."
  - Sjuksköterskan Anna Blideman, Irak.

  Nyheter från fältet

  4 saker du ska veta om konflikten i CAR

  Det pågående kriget har resulterat i en långvarig humanitär kris, vilket skapat stora hälsobehov bland befolkningen. Här är fyra saker du ska veta om konflikten i Centralafrikanska republiken (CAR).

Page 1 of 189