Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 2072 träffar

  Nyheter från fältet

  Någonstans i Sudan

  "Att bara duscha i kallvatten var lättare att vänja sig vid. Att vara på uppdrag med Läkare Utan Gränser är inte direkt något liv i lyx."
  - Läkaren Ida Moberg, Sudan.

  Nyheter från fältet

  En miljon patientbesök i Cox’s Bazar

  I dag bor nära en miljon rohingyer i provisoriska bosättningar på halvön Cox’s Bazar i Bangladesh. Med så många människor är behovet av sjukvård stort.

  Nyheter från fältet

  Tusentals kamerunier söker skydd i södra Nigeria

  Tiotusentals människor har under det senaste året flytt det utbredda våldet i de engelskspråkiga delarna av Kamerun för att söka skydd i delstaten Cross River i södra Nigeria. Vi finns på plats för att bistå både människorna som flytt.

  Nyheter från fältet

  Podd: Plastikkirurgen Morten om skottskador i Gaza

  I Läkare Utan Gränsers podcast berättar plastikkirurgen Morten Kildal om sitt arbetade i Gaza där han mötte oräkneliga unga pojkar och män med sönderskjutna ben. 

  Nyheter från fältet

  ”Det slutar aldrig brinna här”

  Läkaren Linn Fränngård kämpar mot statistiken under sitt uppdrag i Doro, Sydsudan. Här berättar hon om tre dagar som går från sorg och förtvivlan till en känsla av glädje och hopp.

  Nyheter från fältet

  De små sakerna som betyder så mycket

  "Det är människor som Bukar, som kommer från lokalsamhället och arbetar i projekten från början till slut, som är ryggraden inom Läkare Utan Gränser."
  - Mårten Larsson, Nigeria.

  Nyheter från fältet

  Jemen: Koalitionen tar inte ansvar för bombattack

  Vi är bestörta över de resultat som presenterats efter en utredning av bombattacken mot vårt koleracenter den 11 juni 2018. Vi tillbakavisar också alla anklagelser i rapporten.

  Nyheter från fältet

  Gaza: En sönderskjuten framtid

  DEBATT | Fler än 6 000 unga män från Gaza fick sina ben sönderskjutna i samband med protesterna vid gränsen till Israel förra året. Pojkar så unga som 13 år riskerar amputation. 

  Nyheter från fältet

  En dagbok från Jahun

  Under en intensiv månad arbetade obstetrikern Olof Stephansson i Jahun, Nigeria. Det blev en månad fylld med nervositet och dramatiska förlossningar. Men också glädje och ett något alternativt julfirande.

  Nyheter från fältet

  Tusentals människor på flykt undan våld

  Det eskalerande våldet i Burkina Faso har sedan i början av året lett till ett dussintal döda och drivit tusentals på flykt. De är nu i stort behov av hjälp.

Page 1 of 208