Hoppa till huvudinnehåll

Styrelse

Det här är svenska Läkare Utan Gränsers styrelse 2017/18. 

STYRELSE

Katrin Kisswani, ordförande
Invald år: 2013

Katrin Kisswani är sjuksköterska och läser för närvarande en masterutbildning i Humanitarian Action vid Uppsala universitet.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Katrin Kisswani ingick i Läkare Utan Gränsers akutpool mellan 2009 och 2013. Hon har arbetat bland annat i Jemen, Filippinerna, Haiti, Etiopien, Libanon, Sydsudan och med syriska flyktingar i Turkiet.

Sophie Graner, vice ordförande
Invald år: 2015

Sophie Graner är förlossningsläkare och ST-läkarchef på Karolinska Universitetssjukhuset. Hon skrev sin avhandling om mödrahälsovård i Vietnam i samarbete med Hanoi Medical School. 
 
Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Sophie Graner gjorde sitt första uppdrag för Läkare Utan Gränser 2001 i Sydsudan. Totalt har Sophie gjort fyra uppdrag varav det senaste var i Afghanistan i april 2015. Sophie har suttit i styrelsen tidigare, åren 2001 till 2006, då som sekreterare och vice ordförande.

Anna Bergström, sekreterare
Invald år: 2016

Anna Bergström är biträdande verksamhetschef för verksamhetsområde särskilda boenden inom Karlskrona kommuns äldreförvaltning. Hon har tidigare arbetat som HR-specialist.

Uppdrag för Läkare utan Gränser: Anna Bergström har arbetat som HR-koordinator i fält sedan 2012. Hon har gjort uppdrag i Uzbekistan, Tadjikistan, Pakistan och Centralafrikanska Republiken. 

Andreas Häggström, kassör
Invald år: 2016

Andreas Häggström är civilingenjör och civilekonom. Han arbetar som konsult och projektledare inom telekom-industrin.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Andreas Häggström har sedan 2006 gjort sex uppdrag för Läkare utan Gränser som logistiker och projektansvarig i Sudan, Pakistan, Nigeria och Etiopien. 

Mikael Mangold, styrelsemedlem
Invald år: 2016

Mikael Mangold har doktorerat vid Chalmers - Vatten Miljö Teknik. Han har arbetat med, och driver projekt inom: sätt att hindra spridning av vattenburna sjukdomar, forskning i fält samt flyktingprojekt

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Mikael Mangold har gjort uppdrag i Sydsudan, Filippinerna och Grekland, då har han arbetat som vatten- och sanitetsingenjör.

Adam Thomas, styrelsemedlem
Invald år: 2014

Adam Thomas är områdeschef för kirugi, ögon /öron på Jämtlands läns landsting. Han har tidigarearbetat för Big Lottery Fund i Skottland där arbetade som rådgivare för välgörenhetsorganisationer.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Adam Thomas har jobbat som logistiker, projektansvarig och landchef i Kongo-Kinshasa, Sudan, Sydsudan, Papua Nya Guinea, Indien, Somalia och Jemen.

Jessica Svefors, styrelsemedlem
Invald år: 2016

Jessica Svefors är legitimerad läkare sedan tre år och arbetar för närvarande som underläkare på infektionskliniken, Akademiska Sjukhuset i Uppsala.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Jessica Svefors har arbetar som läkare i Centralafrikanska Republiken 2014 och i Niger 2015.

Luis Encinas, styrelsemedlem 
Invald år: 2015

Luis Encinas är akutsjuksköterska och har arbetat inom akutvården och på intensivvårdsavdelningar innan han började jobba för Läkare Utan Gränser. Han har även studerat epidemiologi och har snart en masterexamen i Medical Management. 
 
Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Luis Encinas började som fältsjuksköterska år 1994 i Liberia under inbördeskriget. Sedan dess har han varit på ett flertal uppdrag och arbetat bland annat i Haiti, Afghanistan, Kongo-Kinshasa, Centralafrikanska republiken, Kambodja, Indien, Sudan och nyligen i länder drabbade av ebolautbrottet. Luis har haft många roller under sina år ute i fält och jobbat som projektkoordinator, landchef samt medicinsk- och akutkoordinator.                         

Karin Fischer Liddle, styrelsemedlem
Invald år: 2017

Karin Fischer Liddle är sjuksköterska med vidareutbildning inom operationssjukvård. Hon har även en Bachelor i Internationell Hälso- och sjukvård. Hon arbetar för tillfället som bemanningssjuksköterska.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Karin var på sitt första uppdrag 1995 i Tjetjenien. Hon har dessutom arbetat i Uzbekistan, Somalia, Kina och senast i Sydsudan. Karin har haft olika roller under sina år i fält och har jobbat som sjuksköterksa, medicinsk gruppledare, medicinsk koordinator och landschef. 

Lina Gustin, styrelsemedlem
Invald år: 2017

Lina Gustin är utbildad intensivvårdssjuksköterska och barnmorska. Arbetar sedan februari som regional samordnare hälso - och sjukvård för asylsökande och nyanlända i Västra Götaland regionen.

Uppdrag för Läkare Utan Gränser: Lina åkte på sitt första uppdrag för Läkare Utan Gränser 2004 och det senaste var 2014. Hon har arbetat som sjuksköterska/barnmorska i Tchad, Kongo och Etiopien.