Hoppa till huvudinnehåll

En upplevelse som heter duga

Publicerad 23 augusti 2017

Bildspel

Bildspel i fullskärm
Tautvydas "Totte" Rindzevicius tar en paus i arbetet i Nigeria.

Tautvydas "Totte" Rindzevicius tar en paus i arbetet i Nigeria. 

En bra dag på jobbet. Vi började med att man testa installationer i den färdigrenoverade lägenheten. Allt funkade hur smidigt som helst. Nu är det bara invänta dem sista delarna till el centralen och den är helt klar!

Att äga och förvalta ett hus med 20 boende, utan något som helst bakgrundinfo om huset är ganska svårt. Därför lägger jag ner många timmar på att vi ska ha vettiga ritningar på huset inför framtiden!

När dagen börjar närma sitt slut har jag uträttat väldigt mycket och allt känns lugnt. Då försvinner plötsligt solen och dagen byts ut mot en regnig kväll. Kan ändå bli en mysig middag tänker jag. Men precis då slår en jättestor blixt ned ett stenkast från huset och all ström förvinner. Alla blir sittande i mörkret. Strömmen borde väl inte försvinna när den drivs av generatorer som är jordade tänker jag?! Ett ögonblick senare börjar vinden ta fart och viner genom hela huset. Inte lika mysigt längre. Vi bestämmer oss för att inte gå ut fören stormen har lugnat sig. Åska i Nigeria har utan tvekan större effekt än i Sverige. Först gör blixten att det blir lika ljust som en solig dag följt av en smäll som låter som att ett tåg dundrade förbi fem meter från huset! Wow, det här lär jag inte glömma på ett tag.

Men allt som har en börja har också ett slut. Och efter en timmes oväder lyckas vi få igång den ”lilla” generator i alla fall och vi äter middag med den brakande åskan som bakgrundsmusik.

Läs hela Totte Rindzevicius blogg från Nigeria här.  

Relaterade nyheter

Nigeria - våldsam attack i Rann tvingar tusentals på flykt
Nigeria

Nigeria: attack i Rann tvingar tusentals på flykt

Flera tusen människor har flytt Rann i nordöstra Nigeria efter en våldsam attack mot staden den 14 januari. Igår började de anlända till fots till staden Bodo i Kamerun, ungefär 7 kilometer från Rann.

Rann i nordöstra Nigeria efter en våldsam attack mot staden den 14 januari.
Nigeria

”Rann var som en kyrkogård”

Den 14 januari utsattes staden Rann i nordöstra Nigeria för en våldsam attack och de flesta invånarna flydde till Bodo i Kamerun för att söka skydd. Sjuksköterskan Isa Sadiq Bwala har besökt staden. Hans berättelse vittnar om förödelse och död.

Akut humanitär kris i norra Nigeria. Läkare Utan Gränser behandlar undernäring och kolera.
Nigeria

Krisen långt ifrån över i norra Nigeria

Nästan två miljoner människor har tvingats på flykt i nordöstra Nigeria på grund av en våldsam konflikt de senaste nio åren. Fler flyr varje dag och den humanitära situationen i flyktinglägren är akut dålig.

En pojke med mässling får lindring i form av en klådstillande lotion.
Nigeria

Prickar att ha respekt för

En morgon blir jag kallad till vårt isoleringstält för att bedöma en patient. Där har vi våra barn med mässling, en sjukdom som vi börjat se mer av under slutet av månaden.