Hoppa till huvudinnehåll

Alla bloggare från fältet

Bloggare från fältet

Mimansa Madheden
Afghanistan

Mimansa Madheden

Barnmorska

Mimansa har i 27 års tid jobbat som sjuksköterska och barnmorska. Efter fyra tidigare uppdrag för Läkare Utan Gränser – i Pakistan, Zambia Syrien och Afghanistan – är hon nu åter i Afghanistan för att arbeta på en förlossningsklinik på ett sjukhus i Kabul.

Ida Moberg Kongo-Kinshasa
Kongo-Kinshasa

Ida Moberg

Läkare

Ida Moberg är läkare. Under ett halvår ska hon arbeta på ett litet sjukhus i Numbi i södra Kivuprovinsen, Kongo-Kinshasa. Det här är hennes första uppdrag för Läkare Utan Gränser. 

Marie Inhammar Sydsudan
Sydsudan

Marie Inhammar

Läkare

Marie Inhammar är läkare. Under tre månader ska hon arbeta som barnläkare i Doro flyktingläger, Sydsudan, där Läkare Utan Gränser driver en klinik. 

Alexander Nyman Centralafrikanska republiken
Sydsudan

Alexander Nyman

Läkare

Alexander Nyman är läkare. Under våren kommer han att arbeta i byn Old Fangak i Sydsudan. Tidigare har han arbetat som läkare i Ouaka och Bangassou, Centralafrikanska republiken. Det här är hans tredje uppdrag för Läkare Utan Gränser. 

Mårten Larsson Guinea Bissau
Guinea-Bissau

Mårten Larsson

Läkare

Mårten Larsson arbetar som barnläkare på ett sjukhus​ med pediatrisk inriktning i Bafata, Guinea-Bissau. Det här är hans första uppdrag med Läkare Utan Gränser. 

Tautvydas "Totte" Rindzevicius
Nigeria

Tautvydas "Totte" Rindzevicius

Logistiker (teknisk)

Tautvydas Rindzevicius, eller "Totte" som han kallas, är utbildad järnvägsingenjör. Under en månad ska han jobba som elektriker i Onitsha, Nigeria. Det här är hans första uppdrag för Läkare Utan Gränser. 

Kariantti Kallio
Jemen

Kariantti Kallio

Narkosläkare

Kariantti Kallio är narkosläkare. Det här är hans första uppdrag för Läkare Utan Gränser. Under tre veckor ska han arbeta på ett sjukhus i Khamir, Jemen.

Ludvig Bolider
Kongo-Kinshasa

Ludvig Bolinder

Läkare

Ludvig Bolinder är läkare. Under våren och sommaren arbetar han med PUC-teamet i Kongo-Kinshasa. PUC står för "Pool d’Urgence Congo" och är ett akutteam som funnit sedan 1995. Deras uppgift är att snabbt kunna agera vid sjukdomsutbrott och flyktingkriser. 

Sanna Sjöberg, barnläkare.
Afghanistan

Sanna Sjöberg

Läkare

Sanna Sjöberg är barnläkare. Under våren kommer hon att arbeta på ett kvinnosjukhus i Khost, Afghanistan. Det här är hennes första uppdrag för Läkare Utan Gränser. 

Hella Hultin i Jemen
Jemen

Hella Hultin

Kirurg

Hella Hultin är kirurg. Det här är hennes tredje uppdrag för Läkare Utan Gränser. Den här gången ska jobba på ett litet landsortssjukhus uppe i bergen i Khamir, Jemen.

Johanna Lönn i Sydsudan
Sydsudan

Johanna Lönn

Sjuksköterska

Johanna Lönn är sjuksköterska. Det här är hennes första uppdrag för Läkare Utan Gränser. Under sju månader ska hon driva en tuberkulosavdelning på sjukhuset i flyktinglägret i Bentiu, Sydsudan. Sjukhuset är den enda sjukvårdsinrättningen i lägret.

Anna Blideman sjuksköterska bloggar från Haiti
Irak

Anna Blideman

Sjuksköterska

Anna Blideman är sjuksköterska och ute på sitt andra uppdrag för Läkare Utan Gränser i Kirkuk, Irak. Där arbetar hon på en klinik i ett flyktingläger. Under hennes första uppdrag arbetade hon på en förlossningsklinik i Port-au-prince, Haiti, som tar hand om kvinnor med graviditetskomplikationer.

Jenny Gustafsson, sjuksköterska, bloggar från Serbien
Serbien

Jenny Gustafsson

Sjuksköterska

Jenny Gustafsson är sjuksköterska. Från slutet av januari till början av mars arbetar Jenny som sjuksköterska och medicinsk samordnare för vårt projekt i Presevo i Serbien. Läkare Utan Gränser ger här sjukvård till människor på flykt genom Europa.

Anna Sjöblom arbetar som medicinsk koordinator i Idomeni, Grekland
Grekland

Anna Sjöblom

Koordinator

Anna Sjöblom är utbildad sjuksköterska och arbetar i vanliga fall som medicinsk humanitär rådgivare för Läkare Utan Gränser i Sverige. Under tre veckor ska hon arbeta som sjuksköterska och medicinsk samordnare för vårt projekt i Idomeni, Grekland, där Läkare Utan Gränser ger sjukvård till människor på flykt.

Zimbabwe

Ann Sellberg

Läkare

Ann Sellberg är läkare och arbetar med barn och ungdomar med hiv. Kliniken hon arbetar på ligger i en förort till Harare , Zimbabwe, och tar emot runt 10 000 patienter. Det är hennes första uppdrag för Läkare Utan Gränser. 

Thomas Silfverberg, läkare
Kongo-Kinshasa

Thomas Silfverberg

Läkare

Thomas Silfverberg är läkare. Han deltar i en stor insats mot ett mässlingsutbrott i Katanga, Kongo-Kinshasa. Det här är hans andra uppdrag för Läkare Utan Gränser. Tidigare arbetade han i en insats mot akut undernäring på Madagaskar.

Jon Gunnarsson Ruthman
Jordanien

Jon Gunnarsson Ruthman

Sjuksköterska

Jon Gunnarsson Ruthman är sjuksköterska. Han är med och startar upp en klinik för syriska flyktingar i norra Jordanien. Kliniken ska rikta in sig på kroniska sjukdomar som diabetes, KOL och högt blodtryck. Det här är hans tredje uppdrag för Läkare Utan Gränser.

Tadzjikistan

Eva Heikki

Sjuksköterska

Eva Heikki är sjuksköterska. Under sitt uppdrag ska hon arbeta med tuberkulospatienter i Tadzjikistan. Det här är hennes första uppdrag för Läkare Utan Gränser. 

Jaana Rooka
Nigeria

Jaana Rokka

Logistiker (teknisk)

Jaana Rokka arbetar till vardags som nationell anbudskoordinator. Under nio månader kommer hon att arbeta som en icke-medicinsk logistiker i Nigeria. Det här är hennes första uppdrag för Läkare Utan Gränser.