Hoppa till huvudinnehåll
Sortera: Nyast | Äldst | Relevans

Din sökning gav 1747 träffar

  Nyheter från fältet

  Sluta blunda för mardrömmen i Libyen

  DEBATT | Våra kollegor i Libyens läger vårdar fler än tusen patienter varje månad. De vittnar om vidriga förhållanden. Hur många fler berättelser behöver Sveriges regering höra för att sluta blunda för helvetet i Libyen?

  Nyheter från fältet

  Sätesförlossning

  “Urgence pour maternité!" Det är sätesförlossning som har pågått en stund. Livmodertappen är fullt öppen men barnet kommer inte ut. Jag är här för att arbeta som ”akutläkare” och min obstetriska kunskap är begränsad.

  Nyheter från fältet

  En ensamkommandes berättelse

  Rashid är en av de ensamkommande ungdomar vi gett psykosocialt stöd till i Sverige. Han är rädd att utvisas till Afghanistan i rädsla för talibanerna som en gång tvingade honom och hans familj därifrån.

  Nyheter från fältet

  Hoppet spirar i Georgien

  I elva år styrde tuberkulosen Eldars liv. Nu är han frisk – tack vare de första nya läkemedlen på 50 år. Genom två stora kliniska studier vill Läkare Utan Gränser bidra till att revolutionera behandlingen av tuberkulos. Och hittills verkar det lovande.

  Nyheter från fältet

  En adrenalinrush

  Det är egentligen en bit längre bort de skjuter, men känns som precis intill oss, på andra sidan av muren. Kalasjnikovs och tyngre artilleri ekar i luften. 

  Nyheter från fältet

  "Jag har hört de mest fruktansvärda berättelserna"

  "Det är en tragedi på individnivå."
  Över en halv miljon människor som tillhör folkgruppen rohingya har hittills flytt från delstaten Rakhine i Myanmar till Bangladesh. 

  Publikation

  Direkt nr 3 2017 - Nya mediciner, nytt hopp

  Det dröjde 50 år – men nu har äntligen två nya läkemedel mot tuberkulos kommit ut på marknaden. Vi skriver också om det koleradrabbade Jemen där sjukvården slagits i spillror efter två år av konflikt. Dessutom pratar vi med styrelseledamoten Karin Fischer Liddle om den allt sämre respekten för humanitära hjälparbetare.

  Rapporter och forskning

  Games of Violence

  2017

  Rapport: Flyktingar, asylsökande och andra migranter utsätts för våld och förödmjukelser av gränsmyndigheten i Serbien. Nästan hälften av patienter Läkare Utan Gränser tog emot första halvan av 2017 var pojkar yngre än 18 år. 

Page 1 of 175