19 mar 2013

Akutfonden

En medarbetare med skyddsutrustning på vårt ebolacenter i Monrovia, Liberia.

DELA DENNA SIDA

När flera katastrofer inträffar samtidigt kan det vara svårt för våra givare att veta hur man bäst hjälper. Samtidigt som ebola sprider sig alltmer okontrollerat i Västafrika, rapporterar vår personal om extrema grymheter i Irak och Syrien. Detta medan befolkningen i Gaza lider fortsatt brist på sjukvård.

Dessa kriser får stor uppmärksamhet i media. Men i det tysta pågår dessutom humanitära kriser i bland annat Centralafrikanska republiken och Sydsudan. Att kriserna inträffar samtidigt har skapat ett dramatiskt ökat behov av hjälp från våra givare.

Genom att stödja vår akutfond* ser du till att vi kan finnas på plats i alla dessa kriser för att bistå dem som behöver oss nu.

 

Ge en gåva till akutfonden

Bli månadsgivare

 

180 kronor kan t ex räcka  till en tredagars malariabehandling till 26 personer.

440 kronor kan t ex  räcka till en fullständig skyddsutrustning vid behandling av ebolapatienter.

900 kronor kan t ex  räcka till  utrustning för att förlösa tio barn på ett säkert sätt.

6 300 kronor kan t ex räcka till ett medicinskt akut-kit som innehåller allt nödvändigt material för att förse 1 000 människor i tre månader med sjukvård.

 

Tack för ditt stöd, tillsammans räddar vi fler liv.

 

 

 

Andra sätt att skänka pengar till akutfonden:

Sätt in ett bidrag på PG 900603-2 eller BG 900-6032. Märk  talongen "Akutfonden" . 

SMS:a din gåva till nummer 72970**. I meddelande fältet skriver du AKUTHJÄLP 100 för  att skänka 100 kronor och AKUTHJÄLP 200 om du vill skänka 200 kronor. Observera att det inte går att välja ytterligare belopp i SMS:et.

 

 *Skänker du en gåva till Akutfonden går gåvan i första hand till de stora kriser som nämns ovan och i andra hand till andra akuta kriser.

 **Läs mer om hur det fungerar att skicka sms-gåvor här.

 

Frågor och svar om akutfonden hittar du här

 

Senast uppdaterad: 26 sep 2014
30 sep 2014
Tiotusentals människor kring staden Bentiu har tagit sin tillflykt till ett av flera skyddsområden för civila som erbjuds av FN-trupperna i Sydsudan (UNMISS). Ett läger för de flyende sattes upp spont
25 sep 2014
Ane Bjøru Fjeldsæter, 31, är en psykolog från Trondheim, Norge. Hon tillbringade nyligen en månad i vårt ebolacenter i Monrovia.
17 sep 2014
Läkare Utan Gränser kan bekräfta att en av organisationens medarbetare i Liberia har testats positivt för ebola.
17 sep 2014
Trots att vi ännu inte sett några konkreta detaljer, så välkomnar Läkare Utan Gränser USA:s ambitioner till en åtgärdsplan för ebolainsatser.
12 sep 2014
Läkaren Benjamin Black bloggar om att arbeta mitt i historiens värsta ebolautbrott. Familj och vänner frågar varje dag: "När kommer du hem?" Han frågar sig detsamma.
10 sep 2014
Läkare Utan Gränser har öppnat två ebolacenter i Boende hälsozon i Kongo-Kinshasa. Det ena ligger i Lokolia och har 40 bäddar, det andra har tio bäddar och ligger i Boende.

Sidor