19 mar 2013

Akutfonden

En medarbetare med skyddsutrustning på vårt ebolacenter i Monrovia, Liberia.

DELA DENNA SIDA

När flera katastrofer inträffar samtidigt kan det vara svårt för våra givare att veta hur man bäst hjälper. Samtidigt som ebola sprider sig alltmer okontrollerat i Västafrika, rapporterar vår personal om extrema grymheter i Irak och Syrien. Detta medan befolkningen i Gaza lider fortsatt brist på sjukvård.

Dessa kriser får stor uppmärksamhet i media. Men i det tysta pågår dessutom humanitära kriser i bland annat Centralafrikanska republiken och Sydsudan. Att kriserna inträffar samtidigt har skapat ett dramatiskt ökat behov av hjälp från våra givare.

Genom att stödja vår akutfond* ser du till att vi kan finnas på plats i alla dessa kriser för att bistå dem som behöver oss nu.

 

Ge en gåva till akutfonden

Bli månadsgivare

 

180 kronor kan t ex räcka  till en tredagars malariabehandling till 26 personer.

440 kronor kan t ex  räcka till en fullständig skyddsutrustning vid behandling av ebolapatienter.

900 kronor kan t ex  räcka till  utrustning för att förlösa tio barn på ett säkert sätt.

6 300 kronor kan t ex räcka till ett medicinskt akut-kit som innehåller allt nödvändigt material för att förse 1 000 människor i tre månader med sjukvård.

 

Tack för ditt stöd, tillsammans räddar vi fler liv.

 

 

 

Andra sätt att skänka pengar till akutfonden:

Sätt in ett bidrag på PG 900603-2 eller BG 900-6032. Märk  talongen "Akutfonden" . 

SMS:a din gåva till nummer 72970**. I meddelande fältet skriver du AKUTHJÄLP 100 för  att skänka 100 kronor och AKUTHJÄLP 200 om du vill skänka 200 kronor. Observera att det inte går att välja ytterligare belopp i SMS:et.

 

 *Skänker du en gåva till Akutfonden går gåvan i första hand till de stora kriser som nämns ovan och i andra hand till andra akuta kriser.

 **Läs mer om hur det fungerar att skicka sms-gåvor här.

 

Frågor och svar om akutfonden hittar du här

 

Senast uppdaterad: 26 sep 2014
30 okt 2014
Varje år skördar malaria många liv i Liberia. Men med den pågående ebolaepidemin har det blivit nästan omöjligt att få behandling mot malaria. Det har gjort att vi har börjat dela ut antimalariamedel.
28 okt 2014
Att sätta symtomfri sjukvårdspersonal som återvänt från Västafrika i tvångskarantän är inte rätt sätt att bekämpa ebola. Istället riskerar det att undergräva insatserna för att bekämpa epidemin.
23 okt 2014
Svensk media rapporterar idag att svenska hjälparbetare som kommit hem efter att ha arbetat mot ebolautbrottet i Västafrika har utsatts för ryktesspridning och underförstådda hot.
22 okt 2014
Ebolaepidemin i Västafrika har hittills skördat över 4000 människors liv. Trots allt lidande finns det också flera överlevnadsberättelser. Idag firar vi den tusende överlevaren, Kollie James.
21 okt 2014
Läkare Utan Gränser understryka vikten av att snarast möjligt ta fram ett vaccin mot ebola.
21 okt 2014
Igår skrevs läkaren och fältarbetaren Silje Lehne Michaelsen ut från Ullevål, Oslos universitetssjukhus. Hon insjuknade i ebola i Sierra Leone i början av oktober, men är nu fullt frisk och smittar in

Sidor